Veljekset viihtyvät RTK:lla kesätöissä – Vastuullinen kesäduuni

| Kesätyökokemus, Kiinteistöpalveluala, Vastuullinen kesäduuni

Mitä teette työksenne ja millaiset tehtävät kuuluvat vastuullenne?

– Olemme RTK:n viherpalveluissa eli suurimman osan ajasta kitkemme rikkaruohoja erilaisten kiinteistöjen pihoilla. Joskus leikkaamme pensaita tai sahaamme oksia puista. Jossain vaiheessa kesää saattaa olla myös kesäkukkien istuttamista ja joskus kastelua. Aamut alkavat varikolta, jossa käymme kaikki yhdessä läpi päivän työt, mihin kukakin menee ja onko tiedossa urakka- tai erikoiskohteita. Muuten kuljemme autolla listan mukaan päivän kohteissa pitkin pääkaupunkiseutua.

Miten alun perin päädyitte RTK-Palveluun kesätöihin?

– Aloitimme täällä kesällä 2016 ja siitä asti olemme olleet täällä joka kesä töissä. Haimme silloin moneen paikkaan, mutta RTK-Palveluun pääsimme molemmat, mikä ratkaisi valintamme. Myös sijainti oli meille kätevä, sillä asuimme ihan tässä lähellä. Ensimmäisen kesän jälkeen olemme laittaneet keväisin aina viestiä, että tulisimme taas mahdollisuuksien mukaan tulevana kesänä töihin.

Mitkä muut asiat tekevät työstänne mielekästä?

– Tykätään eniten siitä, että työ on niin itsenäistä. Saamme kulkea firman autolla kaksistaan paikasta toiseen aika vapaasti ja tehdä työtä omaan tahtiin. Työauto oli myös todella positiivinen yllätys silloin, kun ensimmäisen kerran täällä aloitimme. Työn lomassa voi kuunnella musiikkia, ja kun pääsee musiikin tahtiin, ei työ aina edes tunnu työltä.

Mitä suunnitelmia teillä on ensi kesän osalta?

– Olemme tietotekniikan opinnoissamme maisterivaiheessa eli opinnot ovat aika loppusuoralla. Ajatuksena on jatkaa täällä kesätöissä valmistumiseemme asti eli riippuu vähän ajoituksesta, että olemmeko vielä yhden kesän täällä vai miten. Alun perin ajattelimme, että olisimme jo täksi kesäksi hakeneet oman alan hommiin. Koronan takia päätimme ottaa varman päälle ja tulimme tänne. Oli helpottavaa tietää, että poikkeusoloissakin pääsisimme tänne kesätöihin.

Miksi RTK-Palveluun kannattaa hakea kesätöihin?

– Ainakin jos haluaa puutarha-alalle tai yhtään nämä hommat kiinnostavat, niin kannattaa ehdottomasti hakea! Oma-aloitteisuudesta ja ajokortista on tässä työssä hyötyä, mutta kesätyön saamisen kannalta korttia ei edellytetä. Työ on ulkotyötä ja fyysistä, mutta ei kovin raskasta.

– RTK-Palvelu on luotettava kesätyönantaja, työkaverit ovat todella mukavia ja itse työ on aika leppoisaa. Meidän kohdallamme myös jatkuvuus on ollut huomionarvoinen asia, eli on päässyt aina uudestaan kesätöihin. Mukavaa työssä on myös se, että tässä pääsee näkemään oman työnsä jäljen.

Tutustu RTK-Palveluiden kesätyömahdollisuuksiin TÄÄLTÄ.

Teksti: Siiri Huttunen

Kuvat: Niko Jekkonen

Katso myös

| Energiateollisuus, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Energia-alan Enerimillä työskennellään kestävän tulevaisuuden hyväksi – Vastuullinen kesäduuni

Tietojärjestelmiä ja palveluita energia-alan yrityksille tarjoava Enerim näkee nuoret työntekijät mahdollisuutena ja moni uraansa aloitteleva opiskelija onkin saanut mahdollisuuden jäädä taloon myös opintojensa jälkeen. 

| Kaupan ala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Kesätyö on tärkeä välietappi työuralla – Vastuullinen kesäduuni

Hallintotieteitä opiskeleva Elli Ahlgren oli kesätöissä HR tehtävissä Alkolla. Kesätyöntekijäksi hän on mielestään saanut yllättävän paljon vastuuta. Parasta työssä on ollut työkaverit ja tehtävien monipuolisuus.

| Kaupan ala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Telialla arvostetaan kesätyöntekijöitä – Vastuullinen kesäduuni

Erika Sipilälle ja Tuukka Laineelle kevät toi tullessaan ikimuistoisen kesän Telialla. Poikkeustilanteesta huolimatta molemmat pääsivät aloittamaan kesätyönsä, Tuukka Telia Kaupassa myyjänä ja Erika pääkonttorilla 5G:n parissa Innovation Traineena. Molempien kesätöissä heijastuivat Telian kannustava ilmapiiri sekä vapaus toteuttaa itseään.

Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu