Viilaa kesätyöhakemuksesi huippukuntoon!

| Artikkeli, Vastuullinen kesäduuni

Kesätyön hakeminen on ajankohtaista juuri nyt! Poimi vastuullisten kesätyönantajien parhaat vinkit ja erotu eduksesi tämän vuoden kestyöhauissa!

Täytä sähköinen hakemus huolella

Toisiaan muistuttavien kenttien täyttäminen voi tuntua puuduttavalta, mutta on erittäin tärkeää, että hakija täyttää oikeat tiedot oikeaan paikkaan. Yritykset käyttävät koneita hakuun  liittyvien avainsanojen etsimiseen, ja vain sopivimmat hakemukset poimitaan rekrytoijalle luettavaksi. Siksi on tärkeää, että hakemuksessa mainitaan juuri niitä ominaisuuksia ja taitoja, joita työpaikkailmoituksessa listataan.

Täytä sähköinen hakemus ajatuksella, vaikka tiedot löytyisivät saatekirjeestäsi ja CV:stäsi.

Kohdenna CV haettavaan tehtävään

Rekrytoija selaa lukemattomia hakemuksia päivittäin. Siksi on tärkeää, että nostat ansioluettelossasi esiin niitä taitoja, jotka ovat olennaisia hakemasi työn kannalta. Voit listata vahvuudet erilliseen kappaleeseen CV:n alkuun.

Kykyjen osoittamista ei kannata jättää saatekirjeeseen. Pahimmassa tapauksessa se jää lukematta puutteellisen CV:n vuoksi.

Mikäli sinulle ei ole  kertynyt työkokemusta, voit osoittaa osaamisesi muillakin tavoin. Kurssit, yhdistystoiminta, vapaaehtoistyö, valmentaminen ja harrastaminen kehittävät kykyjä, joita voi nostaa esille hakemuksessa.

Oikeanlainen kuva

Hyvään CV-kuvaan kannattaa panostaa, koska epäammattimaisella ja huonolaatuisella kuvalla voi olla negatiivinen vaikutus työnhaussa. Hyvässä kuvassa hakija on huolitellun näköinen ja tunnistettavissa. Hymyllä ja hyvällä valaistuksella pääsee pitkälle.

Kamerakännykällä napattu kuva tai selfie on tarpeeksi laadukas, mutta esimerkiksi Snapchatin filtterit luovat  epäammattimaisen vaikutelman, eikä niitä kannata käyttää työnhaussa.

Hyödynnä somea

Kaikki työpaikat eivät välttämättä löydy rekrytointisivustoilta. Moni työnantaja ilmoittaa kesätyöpaikoistaan myös sosiaalisen median välityksellä. Esimerkiksi Twitteristä löytyy paljon avoimia kesätyöpaikkoja hakusanoilla #kesätyö ja #kesäduuni.

Tarkista myös omat sometilisi! Googlaa nimesi, tarkista yksityisyysasetuksesi ja piilota asiaton materiaali. Etenkin edellisen työnantajan haukkuminen julkisesti on iso moka. Työnhakua tukevat somekanavat voit mainita työhakemuksessa.

Vastaa puhelimeen

Kesätyöhakujen pyöriessä on hyvä ottaa tavaksi vastata tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin. Vastatessa on tärkeä muistaa, että työnantaja muodostaa ensivaikutelman hakijasta ensimmäisten minuuttien aikana. Kohtelias tervehdys ja itsensä esitteleminen kuuluvat asiaan.

Kysy töitä paikan päältä! Erotut eduksesi, kun otat rohkeasti yhteyttä mielenkiintoisiin yrityksiin.

Vastuullinen kesäduuni -logo - kesätyön hakeminen

Vastuullinen kesäduuni -kampanja

  • Kampanjassa mukana olevat työnantajat sitoutuvat noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita ja auttavat nuoria eteenpäin tarjoamalla positiivisia kesätyökokemuksia.
  • T-Median ja Taloudellinen Tiedotustoimisto TATin toteuttaman kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Telia, Destia, S-ryhmä, Varma, Metsä Group, Barona, Kraton Chemical, Kojamo, EK ja Oikotie Työpaikat.
  • Tunnistat kampanjaan osallistuvat työnantajat Vastuullinen kesäduuni -logosta.
  • Vastuullisia kesätyöpaikkoja voit etsiä osoitteesta Vastuullisen kesäduunin nettisivuilta tai Oikotieltä.

 

Lue lisää hyvästä työhakemuksesta ja kesätyön hakemisesta.

Juttua varten on haastateltu Telian, Oikotien ja Metsä Groupin kesätyöhauista vastaavia henkilöitä. Lisäksi mukaan on kerätty parhaat vinkit kesaduuni.org-sivustolta.

Teksti: Charlotta Forsberg, kuva: Istock.com