Viime hetken vinkit kesätyönhakuun!

| Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Vielä ehtii napata viime hetken kesätyöpaikan, ja tänä vuonna niitä on tarjolla poikkeuksellisen runsaasti. Esimerkiksi Oikotiellä on tälläkin hetkellä melkein 2000 kesätyöpaikkailmoitusta. Todellisuudessa kesätyöpaikkoja on huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella useampia kesätyöntekijöitä.

Tässä viime hetken vinkit kesätyönhakuun:

1. Älä luovuta. Haku ei suinkaan ole vielä päättynyt kaikkialla – kesätyöpaikkoja on siis vielä auki! Varsinkin pienemmät yritykset saattavat jatkaa hakuaan vielä pitkälle kesään.

2. Etsi kesätyöpaikkailmoituksia aktiivisesti. Tarkista esimerkiksi Vastuullinen kesäduuni vaikka päivittäin, tutki paikkakuntasi nettisivuja ja kysele tutuilta, naapureilta, kavereiden vanhemmilta jne.

3. Ole avoin erilaisille vaihtoehdoille. Kaikista työkokemuksista on hyötyä, ja työnantajat arvostavat monipuolista osaamista. Työnhaussa ei kannata nirsoilla, koska jokaisesta työstä saa arvokasta osaamista.

4. Hyödynnä vanhat kontaktit. Jos olet ollut aikaisemmin TET-harjoittelussa, kesätöissä tai työharjoittelussa, ota yhteyttä työnantajaasi ja kerro, että pääsisit apuun tänä kesänä.

5. Ota itse yhteyttä työnantajiin. Käy mahdollisuuksien mukaan paikan päällä ja kerro samalla työnantajalle Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelumallista.

6. Valmistaudu kertomaan itsestäsi. Kerro osaamisestasi ja siitä, miksi olet kiinnostunut yrityksestä, ja miten voisit olla hyödyksi.

7. Varaa tarpeeksi aikaa hakemusten laatimiseen. Räätälöi kuhunkin kohteeseen sopiva hakemus erikseen. Pyri erottumaan näyttämällä motivaatiosi ja asenteesi. Kerro, miksi olisit pätevä juuri tähän yritykseen ja tehtävään. Lue vinkkejä hakemukseen ja cv:hen täältä.

8. Pelaa varman päälle. Ethän tuudittaudu odottamaan vastausta vain yhdestä ”varmasta” paikasta, vaan hae samanaikaisesti moniin eri paikkoihin.

9. Luota itseesi ja ole oma itsesi. Valmistaudu haastatteluun huolella lukemalla yrityksen nettisivuja ja pohtimalla mahdollisia haastattelukysymyksiä. Kysymyksiä, joihin sinun ei tarvitse vastata, löydät täältä.

10. Jatka kesätöiden hakemista niin kauan, kunnes saat myöntävän vastauksen.