Yksi teoria soveltuu moneen tarkoitukseen – Itä-Suomen yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Hilla Magga
Opiskelija
Sovellettu fysiikka
Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus

Löysin sattumalta kutsumukseni välivuoden aikana, kun lääkiksen valmennuskurssilla fysiikka nousi aineena muiden yläpuolelle.
Taidot pääsykokeissa menestymiseen paranivat ja opiskelupaikka maksoi kovan työn takaisin.

Opiskelu on vaativaa, mutta haastavien pulmien ratkaiseminen tuntuu hurjan palkitsevalta. Kurssit koostuvat laskuharjoituksista eli laskareista sekä luennoista. Tehtäviä tehdään joko yksin tai ryhmässä. Opintojen edetessä kokonaisuuden palat loksahtavat paikoilleen – olen huomannut, että kaikkea aiemmin opittua pääsee hyödyntämään jatkuvasti myös uusissa asioissa.

Aiemmin opittua pääsee hyödyntämään jatkuvasti.

Fyysikon työssä samat teoriat ovat sovellettavissa moneen eri työnkuvaan. Työtehtäviin voi lukeutua niin tuotekehitystä, tutkimusta kuin myös esittelytyötä fysiikan asiantuntijan näkökulmasta. Saa nähdä, millaiseen paikkaan valmistumisen jälkeen työllistyn vai perustanko kenties ihan oman yrityksen.

Itä-Suomen yliopisto - logo

Sovellettu fysiikka, Kuopio

Koulutamme asiantuntijoita ratkaisemaan vaativia globaaleja haasteita, kuten ilmastonmuutos, ikääntyminen ja kestävä tuottavuus. Näitä haasteita taklaamme laskennallisen, lääketieteellisen, materiaali- ja ympäristöfysiikan keinoin. Panostamme tutkimuksen lisäksi merkittävästi myös opetuksen kehittämiseen lähtökohtana oppijakeskeinen oppiminen.

www.uef.fi

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Teksti: Leila Välimaa, kuva: Samuli Skantsi