Ympäristöystävällisiä tutkimuskohteita – Oulun yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto, Yliopisto

Antti Nurmesjärvi
kemian tutkinto-ohjelma
Oulun yliopisto

”Yhteys tulevaisuuden ongelmiin on kemiassa kiinnostavaa. Miten estää ilmastonmuutos ja tuottaa enemmän ruokaa ja juomakelpoista vettä kasvavalle väestömäärälle, kun viljelypinta-ala vähenee? Maailma tulee tarvitsemaan paljon kemian osaajia.

Opinnoissa siisteintä on käytännön työskentely labrassa. Kemiassa asiat ovat isoja kokonaisuuksia ja voi olla hankala hahmottaa eri asioiden välisiä yhteyksiä. On palkitsevaa saada palaset loksahtamaan kohdilleen.

Kestävän kehityksen aiheet ovat kemian alalla tosi siistejä.

Ala tarjoaa mahdollisuuksia moneen suuntaan. Voi tehdä fysikaalista kemiaa, jossa on enemmän laskemista, tai voi suuntautua orgaaniseen kemiaan. On mahdollista työllistyä esimerkiksi lääke-, metalli- tai paperiteollisuuteen tai sitten tutkijaksi. Oma haaveeni on olla tulevaisuudessa lukion kemian ja matematiikan opettaja.”

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Oulun yliopistossa rakennetaan tulevaisuuden osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Oulun yliopisto kouluttaa päteviä ja mukautumiskykyisiä ammattilaisia, jotka pystyvät soveltamaan uusinta teknologista ja tieteellistä tietoa käytännön haasteisiin.

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Oulun yliopisto toimii kahdella kampuksella: Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa.

oulu.fi

Teksti: Siiri Huttunen, kuva: Niko Jekkonen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.