Yrittäjä – oman työnsä herra

Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala, Yrittäjyystarina

Päätin jo TET-jaksolla, että haluan ravintolaan töihin, ja yrittäjäajatuksenikin heräsivät jo alle kaksikymppisenä. Silloin kiinnosti oma baari, mutta perustinkin ensin suomalaisiin raaka-aineisiin panostavan tasokkaan seurusteluravintola Juuren ja vasta sitten viinibaari Latvan, nauraa ravintoloitsija Jarkko Myllymäki.

Jarkko opiskeli Ravintolakoulu Perhon jälkeen Haaga Instituutissa ja hankki työkokemusta useiden helsinkiläisravintoloiden lisäksi New Yorkista asti. Lisäksi hän harjoitteli yhtiökumppaninsa kanssa yrittäjyyttä kantapään kautta myymällä loimulohta markettien edustoilla.

– Pystymetsästä ei yrittäjäksi kannata lähteä. Juuri perustettiin, kun aika oli sille kaikin tavoin kypsä.

Jarkko hyörii nykyään Juuressa lounasvuoroilla ja tekee catering-keikkoja. Ravintolaperheen uudessa tulokkaassa Pihkassa hän siirtyy salin puolelta kätevästi uuden toimiston puolelle hoitamaan taloushallintoa.

Lisäksi yritys pyörittää Marimekon henkilöstöravintolaa. Jarkko korostaa toimivan tiimin ja yhteistyökumppaneiden merkitystä.

– Hyvä henkilöstö on menestystekijä, josta täytyy pitää kiinni. Oman ravintolan pitäminen on minulle elämäntapa, kiteyttää Jarkko.

Kiinnostus viineihin vei Jarkon Viinikoulu Haagan Wine Professional Diploma -kurssille syventämään osaamistaan.

– Haluaisin käynnistää oman maahantuonnin ja olla mukana viinitilan valinnasta asti.

Teksti: Pia Salo

Artikkeli on tehty yhteistyössä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n kanssa.