Yrittäjyys

Yrittäjyys kannattaa!

Haaveiletko yrittäjäksi ryhtymisestä? Yrittäjällä täytyy olla idea ja vankka osaaminen jossain asiassa. Jos lisäksi uskoo ideaansa ja on valmis tekemään töitä sen eteen, yrittäjyyttä kannattaa kokeilla.

Tulevina vuosina esimerkiksi perheyrityksille tarvitaan jatkajia, kun pitkäaikaiset yrittäjät jäävät eläkkeelle. Se on monelle luonnollinen tapa ryhtyä yrittäjäksi. Kaikki eivät kuitenkaan löydä jatkajaa lähipiiristään, joten yrityksen saatetaan myydä myös ”ulkopuoliselle”. Tässä voi olla sinun tilaisuutesi!

Oletko tutustunut samanhenkisiin osaajiin, joiden kanssa voisit perustaa yhteisen yrityksen? Hyvä vaihtoehto saattaisi olla osuuskunta. Osuuskunnan jäsenet ovat samalla yrityksen omistajia ja työntekijöitä.

Yrityksen perustaminen ei aina edellytä omaa liikeideaa. Voit esimerkiksi löytää ammattilaisen, joka on kiinnostunut yrityksen perustamisesta, muttei itse halua ryhtyä vetäjäksi. Tällöin kumppanisi tuo yritykseen ammatillisen osaamisen ja sinä yrittämisen palon.

On myös mahdollista vuokrata yritysidea. Tätä toimintaa sanotaan franchising-toiminnaksi.

Testaa omat ideasi

Yrityksen perustaminen ei teknisesti ole vaikeaa, mutta ilman ennakkosuunnittelua ei kannata aloittaa. Jos sinulla on tuote- tai palveluidea ja palava halu ryhtyä yrittäjäksi, ota yhteyttä esimerkiksi Uusyrityskeskuksiin. Siellä annetaan palautetta ideoistasi ja ohjataan eteenpäin. Uusyrityskeskuksista saat neuvoja myös yhtiömuodon valintaan.

Yrittäjyyttä voi myös harjoitella. Nuori Yrittäjyys ry:n koulutusohjelmista löytyy koulutusohjelmia, joissa voi kokeilla yrittämistä oikeassa ympäristössä ja minimaalisella riskillä.

Katso myös

Suomen Franchising-Yhdistys
Uusyrityskeskus
Nuori yrittäjyys ry
Yritys-Suomi
4h

Kokemuksia yrittäjyydestä

Kesäyrittäjä-kampanja uutinen

Tapahtumia oppimisen ja verkostoitumisen tukena

Kesäyrittäjä-kampanjassa me mentorit haluamme tarjota yrittäjille mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja oppimiseen mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti. Tämän takia järjestämme kesän aikana useita erilaisia tapahtumia. Tässä kirjoituksessa selviää, mitä tapahtumia olemme päässeet tänä kesänä järjestämään!

Artikkeli, Kesäyrittäjä-kampanja uutinen

Kun koulut loppuu, avaa yrittäjyys uusia ovia

Hatsolo on kovan luokan tanssitaituri, joka on viimeisten vuosien aikana luonut menestyksekkäästi uraa puhujana, kirjailijana, sarjayrittäjänä ja työhyvinvointivalmentajana. Hän on mukana Kesäyrittäjä-kampanjan Helsingin ja Vantaan lopputapahtumassa jakamassa tarinansa ja vinkkinsä kesäyrittäjille. Tässä artikkelissa Hatsolo kertoo, miten hän päätyi kirjailijaksi ja mitä yrittäjyys hänen mielestään oikein on.

Kesäyrittäjä-kampanja uutinen

Kolmen mentoroinnin malli

Yksi kesäyrittäjämentoreiden keskeisistä työtehtävistä on kampanjassa mukana olevien yrittäjien mentorointi. Kesän aikana jokaisen yrittäjän tai yrittäjätiimin kanssa pidetään vähintään kolme mentorointituokiota. Mitä kaikkea mentoroinneissa sitten tapahtuu? Se selviää nyt!

Kesäyrittäjä-kampanja uutinen

Mentori mahdollistajana

Kesäyrittäjien ohjausta, koulutusten suunnittelua, tapahtumien järjestämistä, yhteistyökumppaneiden kontaktointia, itsensä likoon laittamista eikä yhtään samanlaista päivää - tätä kaikkea on Kesäyrittäjä-kampanjan mentorina työskentely.

Artikkeli, Henkilökuva, Media- ja viestintäala, Yrittäjyystarina

Pupulandian Jenni

Jenni Rotonen kertoo moniulotteisen tarinansa kohti unelma-ammattiaan ja avaa Pupulandia -blogin muodostumista leipätyöksi.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran Kun Koulu Loppuu -oppaassa 2020.

Kesäyrittäjä-kampanja uutinen

Tutustu kesän 2020 Kesäyrittäjä-kampanjan mentoreihin!

Kesän 2020 Kesäyrittäjä-kampanja on lähtenyt vauhdilla käyntiin Helsingissä, Oulussa ja Vantaalla. Vauhdin ovat mahdollistaneet kampanjan yhdeksän mentoria, jotka kesän aikana tukevat kesäyrittäjiä yritykseen liittyvissä asioissa: järjestävät monelaisia tapahtumia ja sparrauksia sekä pitävät yrittäjille henkilökohtaisia mentorointeja.

Kesäyrittäjä-kampanja uutinen

Kesäyrittäjä-kampanja 2020 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin – mukana lähes 170 nuorta!

Talous ja nuoret TATin Kesäyrittäjä-kampanja on käynnistynyt yhteistyössä Helsingin, Oulun ja Vantaan kaupunkien kanssa. Kampanja mahdollistaa nuorten osallistumisen matalan kynnyksen yrittäjyyskokeiluun ja sitä kautta auttaa työllistämään itsensä kesän aikana. Kaupungit tukevat kampanjaan osallistuvia nuoria noin 300 euron arvoisella kesäyrittäjäsetelillä. Mukana omaa yritysideaa kehittämässä on yhteensä lähes 170 nuorta 17–29-ikävuoden väliltä.

Artikkeli, Yrittäjyystarina

Nuorena yrityksen perustaminen: vaihtoehtoja ja tarinoita

Nuori voi työllistää itsensä monilla tavoilla. Tässä on muutamia esimerkkejä, miten nuori voi perustaa...