Yrittäjyys

Yrittäjyys kannattaa!

Haaveiletko yrittäjäksi ryhtymisestä? Yrittäjällä täytyy olla idea ja vankka osaaminen jossain asiassa. Jos lisäksi uskoo ideaansa ja on valmis tekemään töitä sen eteen, yrittäjyyttä kannattaa kokeilla.

Tulevina vuosina esimerkiksi perheyrityksille tarvitaan jatkajia, kun pitkäaikaiset yrittäjät jäävät eläkkeelle. Se on monelle luonnollinen tapa ryhtyä yrittäjäksi. Kaikki eivät kuitenkaan löydä jatkajaa lähipiiristään, joten yrityksen saatetaan myydä myös ”ulkopuoliselle”. Tässä voi olla sinun tilaisuutesi!

Oletko tutustunut samanhenkisiin osaajiin, joiden kanssa voisit perustaa yhteisen yrityksen? Hyvä vaihtoehto saattaisi olla osuuskunta. Osuuskunnan jäsenet ovat samalla yrityksen omistajia ja työntekijöitä.

Yrityksen perustaminen ei aina edellytä omaa liikeideaa. Voit esimerkiksi löytää ammattilaisen, joka on kiinnostunut yrityksen perustamisesta, muttei itse halua ryhtyä vetäjäksi. Tällöin kumppanisi tuo yritykseen ammatillisen osaamisen ja sinä yrittämisen palon.

On myös mahdollista vuokrata yritysidea. Tätä toimintaa sanotaan franchising-toiminnaksi.

Testaa omat ideasi

Yrityksen perustaminen ei teknisesti ole vaikeaa, mutta ilman ennakkosuunnittelua ei kannata aloittaa. Jos sinulla on tuote- tai palveluidea ja palava halu ryhtyä yrittäjäksi, ota yhteyttä esimerkiksi Uusyrityskeskuksiin. Siellä annetaan palautetta ideoistasi ja ohjataan eteenpäin. Uusyrityskeskuksista saat neuvoja myös yhtiömuodon valintaan.

Yrittäjyyttä voi myös harjoitella. Nuori Yrittäjyys ry:n koulutusohjelmista löytyy koulutusohjelmia, joissa voi kokeilla yrittämistä oikeassa ympäristössä ja minimaalisella riskillä.

Katso myös

Suomen Franchising-Yhdistys
Uusyrityskeskus
Nuori yrittäjyys ry
Yritys-Suomi
4h

Kokemuksia yrittäjyydestä

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Miten meni Kesäyrittäjä-kampanjan kesä 2020?

Nyt kun syyssade vihmoo ikkunoita, on aika katsoa, mitä kesän aikana saatinkaan aikaan. Kesä 2020 oli täynnä lämpöä, luovia yritysideoita, yrittäjämäistä asennetta ja oppimista.

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Kokemuksia kesäyrittäjyydestä

Kesä on ohi, mutta kesäyrittäjille viime kuukausista jäi käteen paljon oppeja yrittäjyydestä. Nyt ääneen pääsevät kesän 2020 Kesäyrittäjä-kampanjan nuoret. Mitä kesäyrittäjyys opetti ja mitä hyötyä heille oli kampanjaan osallistumisesta?

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Päivässä mukana – Kesäyrittäjätori

Lauantaina 25.7.2020 vietettiin jännittävää päivää kesäyrittäjien kannalta, nimittäin kesäyrittäjätoria! Kokoonnuimme Oulun kauppatorille kertomaan yrityksistämme ja myymään tuotteitamme. Paikalla oli kymmenen upeaa kesäyritystä. Miten päivä meni? Millaiset fiilikset yrittäjillä oli päivän aikana ja sen jälkeen? Entäpä mitä asiakkaat olivat mieltä Kesäyrittäjä-kampanjasta ja toritapahtumasta? Lue juttu alta, tervetuloa seuraamaan toritapahtumapäivää!

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Tapahtumia oppimisen ja verkostoitumisen tukena

Kesäyrittäjä-kampanjassa me mentorit haluamme tarjota yrittäjille mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja oppimiseen mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti. Tämän takia järjestämme kesän aikana useita erilaisia tapahtumia. Tässä kirjoituksessa selviää, mitä tapahtumia olemme päässeet tänä kesänä järjestämään!

Artikkeli, Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Kun koulut loppuu, avaa yrittäjyys uusia ovia

Hatsolo on kovan luokan tanssitaituri, joka on viimeisten vuosien aikana luonut menestyksekkäästi uraa puhujana, kirjailijana, sarjayrittäjänä ja työhyvinvointivalmentajana. Hän on mukana Kesäyrittäjä-kampanjan Helsingin ja Vantaan lopputapahtumassa jakamassa tarinansa ja vinkkinsä kesäyrittäjille. Tässä artikkelissa Hatsolo kertoo, miten hän päätyi kirjailijaksi ja mitä yrittäjyys hänen mielestään oikein on.

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Kolmen mentoroinnin malli

Yksi kesäyrittäjämentoreiden keskeisistä työtehtävistä on kampanjassa mukana olevien yrittäjien mentorointi. Kesän aikana jokaisen yrittäjän tai yrittäjätiimin kanssa pidetään vähintään kolme mentorointituokiota. Mitä kaikkea mentoroinneissa sitten tapahtuu? Se selviää nyt!

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Mentori mahdollistajana

Kesäyrittäjien ohjausta, koulutusten suunnittelua, tapahtumien järjestämistä, yhteistyökumppaneiden kontaktointia, itsensä likoon laittamista eikä yhtään samanlaista päivää - tätä kaikkea on Kesäyrittäjä-kampanjan mentorina työskentely.

Artikkeli, Henkilökuva, Media- ja viestintäala, Yrittäjyystarina

Pupulandian Jenni

Jenni Rotonen kertoo moniulotteisen tarinansa kohti unelma-ammattiaan ja avaa Pupulandia -blogin muodostumista leipätyöksi.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran Kun Koulu Loppuu -oppaassa 2020.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu