Yrittäjyys

Yrittäjyys kannattaa!

Haaveiletko yrittäjäksi ryhtymisestä? Yrittäjällä täytyy olla idea ja vankka osaaminen jossain asiassa. Jos lisäksi uskoo ideaansa ja on valmis tekemään töitä sen eteen, yrittäjyyttä kannattaa kokeilla.

Tulevina vuosina esimerkiksi perheyrityksille tarvitaan jatkajia, kun pitkäaikaiset yrittäjät jäävät eläkkeelle. Se on monelle luonnollinen tapa ryhtyä yrittäjäksi. Kaikki eivät kuitenkaan löydä jatkajaa lähipiiristään, joten yrityksen saatetaan myydä myös ”ulkopuoliselle”. Tässä voi olla sinun tilaisuutesi!

Oletko tutustunut samanhenkisiin osaajiin, joiden kanssa voisit perustaa yhteisen yrityksen? Hyvä vaihtoehto saattaisi olla osuuskunta. Osuuskunnan jäsenet ovat samalla yrityksen omistajia ja työntekijöitä.

Yrityksen perustaminen ei aina edellytä omaa liikeideaa. Voit esimerkiksi löytää ammattilaisen, joka on kiinnostunut yrityksen perustamisesta, muttei itse halua ryhtyä vetäjäksi. Tällöin kumppanisi tuo yritykseen ammatillisen osaamisen ja sinä yrittämisen palon.

On myös mahdollista vuokrata yritysidea. Tätä toimintaa sanotaan franchising-toiminnaksi.

Testaa omat ideasi

Yrityksen perustaminen ei teknisesti ole vaikeaa, mutta ilman ennakkosuunnittelua ei kannata aloittaa. Jos sinulla on tuote- tai palveluidea ja palava halu ryhtyä yrittäjäksi, ota yhteyttä esimerkiksi Uusyrityskeskuksiin. Siellä annetaan palautetta ideoistasi ja ohjataan eteenpäin. Uusyrityskeskuksista saat neuvoja myös yhtiömuodon valintaan.

Yrittäjyyttä voi myös harjoitella. Nuori Yrittäjyys ry:n koulutusohjelmista löytyy koulutusohjelmia, joissa voi kokeilla yrittämistä oikeassa ympäristössä ja minimaalisella riskillä.

Katso myös

Suomen Franchising-Yhdistys
Uusyrityskeskus
Nuori yrittäjyys ry
Yritys-Suomi
4h

Kokemuksia yrittäjyydestä

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

”Yrittäjyys ei tunnu enää mahdottomalta ajatukselta niin kuin se tuntui ennen ohjelmaa” – Kesäyrittäjä-ohjelman tuloksia kesältä 2021

Oulussa ensilumi ehti jo maahan, mutta palataan vielä kuluneen kesän Talous ja nuoret TATin Kesäyrittäjä-ohjelman lämpöisiin tunnelmiin ja tarkastellaan lähes kolmensadan yrittäjämäisen asenteen omaavan nuoren kanssa saavuttamiamme tuloksia!

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Tapahtumia, myyntiä ja verkostoitumista – Mitä kaikkea tapahtui Kesäyrittäjä-ohjelmassa kesällä 2021

Lämmin kesä on saapunut päätökseensä, kuten myös Talous ja Nuoret TATin Kesäyrittäjä-ohjelma 2021. Kesäyrittäjä-ohjelma toteutettiin tänä vuonna valtakunnallisesti ja paikallisesti yhteensä seitsemässä eri kaupungissa. Mukana toteutuksessa oli myös Kesäyrittäjä-ohjelman digiversio, Kesäyrittäjä-Digissä, jonka kautta yrittäjämäisen asenteen omaavia nuoria lähti kokeilemaan yrittäjyyttä 29:ltä paikkakunnalta. Tässä vaiheessa onkin hyvä pysähtyä miettimään sitä, mitä kaikkea kulunut kesä pitikään sisällään.

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

“En olisi koskaan uskonut yrittäjyyden olevan näin mielenkiintoista, kuin mitä se on ollut” – oululaisten nuorten kokemuksia kesäyrittäjyydestä

TATin Kesäyrittäjä-ohjelmassa on mukana monenlaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Yrityksistä nähdään usein valmiit tuotteet ja palvelut, ja piiloon saattaa helposti jäädä ne asiat, mitä niiden takana on. Kuinka paljon tunteja yritykseen menee? Mikä yrittäjyydessä on haastavaa? Kaksi oululaista kesäyritystä jakavat tarinansa siitä, millainen matka Kesäyrittäjä-ohjelmaan osallistuminen on ollut heille.

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Kesäyrittäjä Digissä: Mentorointeja mökillä ja kotisohvalla

Tänä kesänä Kesäyrittäjä-ohjelmaan on ollut ensimmäistä kertaa mahdollista osallistua mistä päin Suomea tahansa. Kesäyrittäjä-ohjelma on kasvanut vuosittain, ja tänä vuonna ohjelmaan on osallistunut ennätykselliset 275 nuorta yrittäjää. Lue jutusta, miltä Kesäyrittäjä Digissä -ohjelma on tänä kesänä näyttänyt!

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Yrittäjyyden ei ole pakko tarkoittaa hyvinvoinnin laiminlyöntiä

Henkilökohtaiset onnistumiset, uuden oppiminen ja tasapainon löytäminen omasta arjesta heijastuvat myös yrityksen toimintaan. Kesäyrittäjä-ohjelma on mukana tukemassa nuoria polullaan kohti yrittäjyyttä hyvinvointia unohtamatta. Miten kesäyrittäjä voi pitää huolta hyvinvoinnistaan? Lue alta!

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Sadat TATin kesäyrittäjät pyöräyttävät kesäkuussa liiketoiminnan käyntiin

Mitä tehdä, jos mielessä on potentiaalinen liikeidea, kesätyöt jäivät saamatta tai yrittäjyys kiinnostaa? Osallistua Kesäyrittäjä-ohjelmaan tietenkin! Tänä vuonna TATin Kesäyrittäjä-ohjelmaan osallistuu yhteensä 275 nuorta kesäyrittäjää ympäri Suomen.

Kesäyrittäjä, Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Kuusi vinkkiä yritysidean kehittämiseen

Yritysidean ei tarvitse olla maailman paras tai sen ei tarvitse muuttaa koko maailmaa. Voi olla, että ratkaiset esim. yksittäisen pienen kaupunginosan haasteen jossakin yhdessä asiasta. Markkinoilla voi olla kilpailijoita, mutta sinulla on mahdollisuus erottautua ja myydä idealla siitä huolimatta kivasti. Tärkeää on miettiä ensin hyvin perusteet kuntoon. Tässä artikkelissa jaan kuusi vinkkiä aloittelevalle yrittäjälle. Nämä itsessään eivät riitä menestykseen, mutta saat hyvän pohjan yritysidean kehittämiseen.

Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Yrittäjän ei tarvitse pärjätä kaikessa yksin – verkostoituminen hyödyttää niin yrityksen taloutta kuin yrittäjän hyvinvointiakin

Yrittäjän ei tarvitse pärjätä kaikessa yksin. Kun löydät ympärillesi oikeita ihmisiä ja tahoja eli verkostoidut muihin, mahdollisuutesi menestyä kasvavat. Jos taas ajattelet muita vain kilpailijoinasi, putoat nopeasti muiden kelkasta. Yhteistyössä on voimaa. Luota ja usko siihen.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu