Kesäyrittämisellä tarkoitetaan kesälomalla tehtävää yrittäjyyttä. Kesäyrittäminen on tapa työllistää itsensä – ja muita – kesäloman ajaksi, jos palkallista kesätyötä ei ole saanut tai sitä ei halua. Yrittäjyyttä voi kokeilla kesällä eri muodoissa. Esimerkiksi kevytyrittäjyys tai 4H-yritys ovat hyviä kesäyrittämisen muotoja, sillä niillä yrittämisen aloittaminen ja sen opettelu on nopeaa. Kesäloman loppuessa kevytyrittäminen tai 4H-yritys on helppo lopettaa tai jättää tauolle ensi kesää odottamaan.

Kesäyrityksen voi perustaa myös toiminimenä. Tämä voi olla käytännöllistä, jos yrittämistä aikoo jatkaa ympäri vuoden osa-aikaisesti ja se tulee olemaan jatkossakin tärkeä tulonlähde.

Kesäyrittäminen on otettu sivuillamme omaan osioon, sillä sen edistämiseksi on omistettu omia kampanjoita ja aloitteita. Ne kannustavat nuoria yrittämään kesän ajan esimerkiksi 4H-yrittäjinä, kevytyrittäjinä tai jossain muussa yrittämisen muodossa. Esimerkiksi Oulussa ja Iissä nuoria kannustetaan kesäyrittäjyyteen omalla kampanjalla.

Oulussa ja Iissä kesäyrittäjille tarjotaan muun muassa

– Työkaluja liikeidean jalostamiseen ja kirkastamiseen

– Koulutuksia ja tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista

– Tukea ja työkaluja liiketoiminnan suunnitteluun ja aloittamiseen

– Henkilökohtaista mentorointia, ohjausta ja tukea

– Vertaistukea ja uusia tuttavuuksia

– Yhteisiä myynti- ja markkinointitapahtumia sekä näkyvyyttä