Kesäyrittäminen

Kesäyrittäminen on tapa työllistää itsensä – ja muita – kesäloman ajaksi, jos palkallista kesätyötä ei ole saanut tai sitä ei halua. Kesäyrittämisellä tarkoitetaan kesälomalla tehtävää yrittäjyyttä. Yrittäjyyttä voi kokeilla kesällä eri muodoissa. Esimerkiksi kevytyrittäjyys tai 4H-yritys ovat hyviä kesäyrittämisen muotoja, sillä niillä yrittämisen aloittaminen ja sen opettelu on nopeaa. Kesäloman loppuessa kevytyrittäminen tai 4H-yritys on helppo lopettaa tai jättää tauolle ensi kesää odottamaan.

Kesäyrityksen voi perustaa myös toiminimenä. Tämä voi olla käytännöllistä, jos yrittämistä aikoo jatkaa ympäri vuoden osa-aikaisesti ja se tulee olemaan jatkossakin tärkeä tulonlähde.

Kesäyrittäminen on otettu sivuillamme omaan osioon, sillä sen edistämiseksi on omistettu omia kampanjoita ja aloitteita. Ne kannustavat nuoria yrittämään kesän ajan esimerkiksi 4H-yrittäjinä, kevytyrittäjinä tai jossain muussa yrittämisen muodossa. Esimerkiksi Oulussa ja Iissä nuoria kannustetaan kesäyrittäjyyteen omalla kampanjalla.

Helsingissä, Oulussa ja Vantaalla kesäyrittäjille tarjotaan muun muassa:

  • Työkaluja liikeidean jalostamiseen ja kirkastamiseen
  • Koulutuksia ja tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista
  • Tukea ja työkaluja liiketoiminnan suunnitteluun ja aloittamiseen
  • Henkilökohtaista mentorointia, ohjausta ja tukea
  • Vertaistukea ja uusia tuttavuuksia
  • Yhteisiä myynti- ja markkinointitapahtumia sekä näkyvyyttä

 

Lue mitä tehdä kesällä, jos jää ilman kesätyöpaikkaa täältä.

Artikkeli, Henkilökuva, Media- ja viestintäala, Yrittäjyystarina

Pupulandian Jenni

Jenni Rotonen kertoo moniulotteisen tarinansa kohti unelma-ammattiaan ja avaa Pupulandia -blogin muodostumista leipätyöksi.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran Kun Koulu Loppuu -oppaassa 2020.

Artikkeli, Yrittäjyystarina

Nuorena yrityksen perustaminen: vaihtoehtoja ja tarinoita

Nuori voi työllistää itsensä monilla tavoilla. Tässä on muutamia esimerkkejä, miten nuori voi perustaa...

Artikkeli, Henkilökuva, Yrittäjyystarina

Laita ruokaa Tähden lailla

Luovaa ruoanlaittoa ja kansainvälisyyttä - Vuoden 2019 nuori kokki Niko Tähti kertoo matkastaan huippukokiksi ja antaa vinkit parempaan opiskelijakeittiöön.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu